top of page

Turističko domaćinstvo Šumska 1 je smešteno uz sam Nacionalni park Fruška gora u blizini izletišta Popovica.

Rustična kuća okružena zelenilom, se nalazi na mirnom i ušuškanom mestu prostranog dvorišta veličine 3.500m2 sa dobrim alternativama (mogućnostima):

  • Za one koji vole prirodu Nacionalni park se nalazi odmah iza naše ograde sa 255km2 nepreglednih uglavnom lišćarskih šuma: lipe, bukve, hrasta i bagrema, sa 16 veštačkih jezera, 20 izletišta, 13 pravoslavnih manastira i velikim brojem obeleženih pešačkih staza.

  • Za one koji su tu poslovno ili koji žele da posete glavni grad Vojvodine Novi Sad i uživaju u vrednostima koje nudi grad, njegov centar se nalazi na svega 15 minuta automobilom.

Sredinom 2019 god porodice Sadžakov i Lindenberger su se odlučile za veliku promenu. Mesto našeg novog početka je bilo na granici Nacionalnog parka Fruška gora.  Tako se, konačno, naš san pretvorio u javu.

Šuštanje lišća , pucketanje grančica,  noćni zov šumske sove, pesma slavuja i kosa, reski krik ptice grabljivice postao je naš svakodnevni zvučni backgraund. Oduševljenje novim okruženjem nas je obavezalo da se prema svetu prirode odnosimo sa velikim poštovanjem i ljubavlju. Nastojimo da negativan uticaj naših svakodnevnih aktivnosti svedemo na minimum.