top of page
Sumska 1 logoi white.png
Search

Volontiranje u Šumskoj / 2022

Zdravo dragi ljudi 🌱

Mi smo porodica Šumske 1. Živimo i radimo zajedno, sa vizijom stvaranja održivog i regenerativnog prostora, koji je namenjen za različite projekte u eko-turizmu, neformalnom obrazovanju dece, mladih i odraslih, umetnosti i kulturi, permakulturi i hrani i uopšte zdravlju. Uz aktivnosti koje radimo dobrobit prirode nam je jedan od prioriteta. Ovaj prostor na rubu Nacionalnog parka Fruška gora smo nazvali Šumska 1 - po ulici i broju kuće.

Šta radimo sada?

Završavamo izgradnju dela kuće, koji čine sobe za smeštaj (Eco Bnb) i koje su građene od prirodnih materijala – zemlje, drveta, slame, trske, peska i vode. Radove smo izvodili sami, uz stručnu pomoć i podršku prof. Lehel Horvata i puno znanja, dobre volje i veštih ruku volontera.Tekući poslovi su:

radovi u potkrovlju, izgrada nameštaja(stolova, klupa, ormarića I polica), izgradnja vrtnog jezera I sistema za sivu vodu, izgradnja higijenskog kutka, glavne staze, kompostnog toaleta, kao i orezivanje voća I rad u organskoj bašti. .

🌲


Ko bi mogao biti zainteresovan?

Tražimo ljude, koji vole rad sa drvetom i gradnju prirodnim materijalima i imaju neko iskustvo u tome, a koji vole i boravak napolju i zajednički rad, da nam se pridruže.

Rukovanje alatima za obradu drveta(mašina za sečenje I šmirglanje)

je cenjena veština. :)


🌲

Smeštaj i hrana Smeštaj i hrana su obezbeđeni.Smeštaj:

Do maja meseca je u kući, a kada vremenske prilike to dozvole – napolju, u šatorima u našem malom kampingu, sa mogućnošću korišćenja tuševa i kompostnog toaleta.

Ishrana je zdrava, bogata, veganska.

Internet je dostupan.Više o nama i našoj priči možete pročitati ovde, kao i na našem blogu. Profil o volontiranju, sa više informacija o samim poslovima, i timovima prema kojima smo podelili sam rad: https://www.workaway.info/596453412555-en.html Websajt Šumske 1: www.sumska1.com

🌲 Ako ste se prepoznali i čini vam se da je ovo za vas ili imate dodatnih pitanja, možete nam se javiti porukom na stranicu Šumske:Radimo radimo 🌱

970 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page